Wednesday, May 6, 2009

အုန္းထမင္း

ဆီ + အုန္းႏုိ ့ + ဆား + သၾကား တုိ ့ကုိ ႏုိ ့ဆီဗူး ၁ ဗူး ရဲ ့ သံုးပံုပံု တစ္ပံု ရေအာင္က်ိဳပါ ။ ျပီးေနာက္ က်ိဳထားတဲ့ အုန္းႏုိ ့ + ဆန္ + ၾကက္သြန္နီ ကုိ ေရလက္တစ္ဆစ္ဖံုးေအာင္ ထည့္ခ်က္ပါ။ (တခ်ိဳ ့ကေတာ့ ေျပာင္းဖူးေစ့ ေလးေတြပါ ထည့္ခ်က္တတ္ပါတယ္) .... ရခါနီးရင္ အထက္ေအာက္ ေမႊျပီး ႏွပ္ေပးပါ။ က်က္ရင္ျဖင့္ ......

၁.ၾကက္သားဆီျပန္
၂.သီးစံုသနပ္သုတ္
၃.ငံျပာရည္ေၾကာ္
၄.ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်ိဳ တုိ ့နဲ ့တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္ ...

ထည့္ရမယ့္အခ်ိဳးအဆ ကုိေတာ့ ေအာက္မွာေရးေပးထားပါတယ္။

ဆန္ .......... ၅ဗူး
အုန္းနုိ ့....... ၁ဗူး (ယုိးဒယား အုန္းႏုိ ့ဗူး)
ဆား .......... ၁ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
သၾကား...... ၁ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ဆီ ............. ၁ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)

မူရင္းေရးသားသူ ႏွင္းဆီေမ

No comments:

Post a Comment