Wednesday, May 6, 2009

ၾကက္သား ခ်ဥ္စပ္


ၾကက္သား အသားကုိ အသားၾကီးပဲ တစ္လက္မ ခန္ ့အတံုးေလးမ်ားတုံး .. ၾကက္ဥ ကုိ ေခါက္ထား .. ၾကက္သားကုိ ေျပာင္းဖူး မွုန္ ့လူး .. ၾကက္ဥေခါက္ထားတဲ့ အရည္လူး .. တဖန္ ေကာ္မွုန္ ့လူးကာ .. ဆီခပ္ေႏြးေႏြးနဲ ့ေၾကာ္ပါ .. ဆီအရမ္းမပူေစရ . ထုိ ့ေနာက္ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သားတံုးေလးမ်ားကုိ ဆီစစ္ထားပါ .. သုိ ့မဟုတ္ .. Tissue ေပၚတင္ကာ မလုိအပ္ေသာ ဆီမ်ားကုိ သုတ္ပစ္ႏုိင္ပါတယ္ ..

ွဆီစစ္ထားစဥ္ .. ေထာင္းထားေသာၾကက္သြန္ျဖဴ .. သံပုရာရည္ အနည္းငယ္ .. သၾကား .. ဆား အနည္းငယ္ ကုိ ဆီသတ္ပါ .. ျပီးေနာက္ ေျပာင္းဖူးမွုန္ ့ကုိ ေရအနည္းငယ္ေဖ်ာ္ကာ ဆီသတ္ထားတဲ့ အထဲ ထည့္ေလာင္းကာ ေမႊေပးပါ .. အရည္အနည္းငယ္ ပ်စ္ခၽြဲလာလွ်င္ .. ဆီစစ္ထားေသာ ၾကက္သားတံုးမ်ားထည့္ .. နံနံပင္ထည့္ .. ငရုပ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီးထည့္ ..ကာ ေမႊေပးပါ ... လံုးသြားပါက .. အရသာရွိေသာ ၾကက္သားခ်ဥ္စပ္ ကုိ လွလွပပ ျပင္ဆင္ကာ စားသံုးႏုိင္ပါသည္ ...

မွတ္ခ်က္ ေျပာင္းဖူးမွုန္ ့မရက .. ျမန္မာျပည္မွ ေကာ္မွုန္ ့ကုိ သံုးႏုိင္ပါသည္ ...


မူရင္းေရးသားသူ ႏွင္းဆီေမ

No comments:

Post a Comment