Wednesday, May 6, 2009

ေကြ ့တီအုိ (ယုိးဒယား ေၾကးအုိး)


ဒီတစ္လေတာ့ ကၽြန္မ သိပ္ၾကိဳက္တဲ့ ေကြ ့တီအို လုပ္နည္းေလး တင္ေပးခ်င္ပါတယ္ ...
နာမည္ကသာခပ္ဆန္းဆန္းေလး ျဖစ္ေနတာပါ ..
ပံုစံကေတာ့ ၾကာဇံျပဳတ္လုိလုိ ေၾကးအုိးလုိလုိ ပံုစံေလးပါ ..
ခ်က္ရတာလည္း အရမ္းကိုလြယ္ပါတယ္ ..

ခ်က္နည္းကေတာ့ ..

ၾကက္သားအရုိး ၀က္အရုိး ေတြကုိ ျပဳတ္ရထားရမယ္ ... ျပဳတ္ရာမွာ နည္းရွိတယ္ .. ေရေႏြးကုိ အရင္ဆံုး ဆူပြက္ေနေအာင္တည္ .. Room Temperature ရွိတဲ့ ၀က္ရုိးကုိ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲထည့္တည္ .. ၀က္အနံ ့ေပ်ာက္တဲ့အခါ မီးကုိေလ်ာ့ျပီး ခပ္ေႏြးေႏြးထား .. အဆူေလ်ာ့မွ ၾကက္သားကုိ ထည့္ ဆက္ျပီးတင္ထားပါ .. ကၽြန္မကေတာ့ အခ်ိဳမွုန္ ့လံုး၀ မစားတဲ့အတြက္ မထည့္ဘူး .. ဆားေလးနဲနဲ ထည့္တယ္ .. သၾကားကုိ ပါတယ္ဆုိရံုေလးထည့္တယ္ ..

ျပီးေတာ့ ၾကာဆံ သုိ ့မဟုတ္ ညွပ္ေခါက္ဆြဲ(ေကြ ့တီအုိဖတ္) ကုိ ေရခဏစိမ္ .. ဇကာေလးနဲ ့ အျပဳတ္အုိးထဲထည့္ျပီး ႏူးေအာင္လုပ္တယ္ .. ျပီးေတာ့ စားမယ့္ပန္းကန္လံုးထဲ ထည့္ .. အရည္စမ္း ... ပဲပင္ေပါက္ အစိမ္းျဖဴး .. ေျမပဲေထာင္းထားတာထည့္ .. ႏွင္းေလးျဖဴး .. အသားလံုးနဲ ့စားခ်င္ရင္ေတာ့ ... Ready Made ယုိးဒယား အသားလံုး အျဖဴေလးေတြကုိ ခုန အရည္အုိးထဲထည့္ျပဳတ္ျပီ .. ျပဴးတြဲသံုးေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္ ..


အခ်ိဳၾကိဳက္တတ္ရင္ သၾကားထပ္ထည့္ .. အငန္ၾကိဳက္ရင္ အငန္ထပ္ .. ငရုတ္ၾကိဳက္ရင္ ငရုပ္သီးစိမ္းကုိ ေထာင္းထည့္ စားသံုး ရင္ျဖင့္ .. ေမႊးေမႊး ခ်ိဳခ်ိဳ ႏွင့္ အလြန္အရသာရွိေသာ ေကြ ့တီအုိ တစ္ပြဲကုိ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္ ... အခ်ဥ္ရည္နဲ ့ပဲ စားခ်င္တယ္ဆုိရင္ေတာ့ ယုိးဒယားအခ်ဥ္ရည္ .. ရွမ္းအခ်ဥ္ရည္လုိ ့လဲ ေခၚပါတယ္ .. တံဆိပ္က နန္ ့ဖကုိင္ ပါ .. ပ်ားရည္ ငရုတ္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေရာစပ္ထားတဲ့ ခ်ိဳခ်ဥ္ရည္ေပါ့ရွင္ ...


ႏွင္းဆီေမ

ဘာေၾကာင့္ ႏွစ္မ်ိဳးလံုးကုိ တစ္ခါတည္း မတည္ခုိင္းတာလဲဆုိေတာ့ .. တည္လုိက္ရင္ .. ၀က္ေစာ္နံျပီးက်န္ခဲ့သလုိ ဆူလြန္းလာရင္ ၾကက္သားအဆိီေတြ တက္လာကာ အမဲေရာင္လုိလုိ အဖတ္ေတြ တက္လာတတ္တယ္ .. ဒါဆုိ ဟင္းက စားလုိ ့မေကာင္းပဲ ျဖစ္သြားတတ္လုိ ့ပါ ...

No comments:

Post a Comment